Am aflat că Moș Crăciun nu există în clasa a-6-a. De iepuraș și zâna măseluță știam deja, căci ei nu îmi dădeau niciodată nimic. Am avut două carii până la înaintata vârstă de 22 de ani și am o singură plombă. Cred că zâna nu s-a obosit să vină pentru atât. Cu toate astea, am fost de mică la stomatolog. Nu știu dacă a fost noroc sau conștiința părinților mei, dar am nimerit la doctori stomatologi foarte buni.

Nu mi-a fost niciodată frică de dentist și mă cutremur când aud poveștile prietenilor. Așa cum nu există om căruia să nu îi placă să citească, ci de fapt nu și-a găsit cartea potrivită…așa cred și că nu toată lumea și-a găsit clinica, ori stomatologul potrivit.

La ce aspecte sunt atentă când caut o clinică stomatologică?

  1. Programul. Vizitele la stomatolog se întind în general pe mai multe zile și cât concediu să îți iei? Pentru mine e foarte important să pot merge fie cu noaptea în cap, fie seara la terminarea progrmaului. Dacă mai au program și în weekend este perfect!
  2. Să am de unde alege. Știți acele stomatologii la colț de stradă cu un singur stomatolog care mai e și în concediu? Poate problema ta nu poate aștepta și trebuie să ai la cine să apelezi.
  3. Mai multe servicii într-un singur loc. Frecventam o clinică de pe Știrbei Vodă, dar de curând numărul de angajați a scăzut drastic și nu mai pot face radiografia la ei. Este foarte incomod să te duci la alte clinici pentru radiografie și după la o alta să ți-o citească și să îți spună ce e de făcut.
  4. Intimitate. Poate pare exagerat, dar indiferent de serviciul medical folosit îmi doresc intimitate. De ce spun asta? Este o clinică dentară, pardon două (dîn sectorul 5) pe lângă care trec destul de des prin ale cărui geamuri pot vedea tot ce se petrece. Una este chiar desupra terasei unui restaurant. Adică vreți să îmi spuneți că după o oră cu freza aia nemernică în gură, voi reuși să mă abțin să nu cobor să îmi iau un burger și să distrug tot ce a muncit doctorul stomatolog?

La ce aspecte nu mă uit?

  1. La bani. CE? Adică tu cheltui așa, fără să te uiți? Nu mă înțelegeți greșit, nu aș da mii de euro pe o plombă, daaar, foarte mulți oameni acceptă servicii stomatologice deplorabile doar de dragul că sunt ieftine, sau pe gratis. Dragii mei, în joc este gura voastră. Aveți nevoie de dinți sănătoși, puternici și furmoși ca să zâmbiți cu gura până la urechi.

Fiecare punct este bifat de cei de la Crystal Dental Clinic. Au program de luni până vineri de la 8.45 la 20.30, deci am și eu șanse să ajung în cursul săptămânii. Dar poate nu ai timp, nicio problemă! Au program și sâmbăta. Nu trebuie să îți faci griji dacă doctorul stomatolog e în concediu, căci ai o listă întreagă din care poți alege. Prețurile sunt perfect normale pentru o clinică stomatologică și au opțiunea de abonamente, ceea ce mi se pare foarte avantajos dacă aveți copii mâncători de bomboane tari :)) Abonamentele se fac pe un an și oferă reduceri considerabile.

Mie îmi place să am grijă de zâmbeul meu, căci observ schimbarea de atitudine a oamenilor când le zâmbesc. Iar când primesc complimente pentru zâmbetul meu sunt cea mai fericită. Ani la rând m-am ofticat fiindcă eu nu fumam, nu beam cafea, dar moștenisem un colorit nu tocmai wow al dinților. Lucrez la albirea lor în mod constant și peste ceva timp vreau să îmi pun și aparat dentar ca să obțin zâmbetul perfect 😀